Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. [OK]

Ayia Napa

Wählen Sie bitte:
Wählen Sie bitte:

Candva doar un sat de pescari,AYIA NAPA  astazi se bucura de un mare renume in randul turistilor indragostiti de soare, nisip fin si ape cristaline! Aceasta statiune este cea mai renumita din Cipru si a devenit  foarte populara, datorita plajelor cu nisip de buna calitate si a golfurilor cu apa deosebit de limpede si curata. 
Este recunoscuta ca o statiune vesela, cu atmosfera tinereasca, cu multa distractie. Parcul acvatic Waterworld de langa statiune este vizitat de toata lumea dornica sa se distreze. Plajele statiunii Ayia Napa sunt cele mai frumoase plaje ale insulei. 
In centrul orasului sunt restaurante, baruri, cluburi de noapte ce ofera distractii pentru tineri si nu numai. 
Succesul statiunii se datoreaza plajelor cu nisip auriu, cu apa de un albastru cristalin si numeroaselor atractii turistice adaptate pentru fiecare varsta. Statiunea Ayia Napa este inconjurata de plantatii fertile, formatiuni stancoase bizare si de mori de vant si  are o lungime care poate fi parcursa intr-o ora si jumatate de condus şi puteţi vizita multe locuri într-o singură zi. Veţi avea posibilitatea de a descoperi ospitalitatea cipriota, una prietenoasa şi vesela şi veţi avea parte de o extraordinara vacanta. Scopul final este mancarea buna, servicii bune şi excelenta ospitalitate.
Locuri de vizitat in Ayia Napa
Piata centrala a orasului este plina de restaurante, cluburi de noapte si magazine. Ayia Napa, fost sat pescaresc, este acum un paradis mediteranean, care atrage turisti si celebritati deopotriva – familia Beckham, Beyonce, fotbalistii Rio Ferdinand, Frank Lampard, Sol Campbell si boxerul David Haye.
Cape Greco se gaseste la doar 10 minute de mers cu masina si este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri de pe insula. Pe langa frumusetea sa naturala, Cape Greco este cunoscut si pentru legenda monstrului marin, o presupusa creatura preistorica.
Printre cele mai apreciate obiective turistice se numara Manastirea Ayia Napa, Muzeul Vietii Marine (expozitiile prezentate aici includ fosile, scoici rare si plante marine din Mediterana), Palatele (formatiuni spectaculoase de piatra care au aparut, de-a lungul a mii de ani, intre plaja Limnara si Cape Greco, fiind ‘sculptate’ de apele marii), piata centrala din Ayia Napa (in special vara este scena deschisa cu spectacole si dansuri traditionale).
Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat este insa portul pescaresc, unde turistii pot opta pentru una din tavernele sau cafenelele care populeaza zona.
Bine de stiut!

 • Ora Ciprului este aceeasi cu cea a Romaniei, GMT+2.
 • Moneda Ciprului este EURO.
 • Temperaturile variaza intre 17 grade Celsius in luna Ianuarie si 30 grade Celsius in luna Octombrie. Temperaturii marii variaza intre 16 grade Celsius in luna Ianuarie si 23 grade Celsius in luna Octombrie.
 • Suprafata totala a insulei este de 9253 km².
 • Traficul, circulatia se face pe banda din stanga, cea din dreapta fiind pentru depasire, volanul este pe partea dreapta.
 • Masinile inchiriate au placute de inmatriculare pe fond rosu, spre deosebire de cele ale localnicilor pe fond galben.
 • Magazinele, deschise intre orele 08.00-13.00 si 16.00-19.00, in zonele turistice majoritatea magazinelor lucreaza fara intrerupere pana seara tarziu.
 • Exista atat plaja publica (Ayia Napa, Larnaca) cat si plaja privata (Limassol, Paphos). Plaja este foarte frumoasa – lata sau in golfulete, cu nisip fin sau pietris (Paphos). 
 • Cele mai renumite plaje de pe coasta sunt Nissi Beach, Ayia Napa cu apele sale de turcoaz translucide, Coral Bay si Curium localizata in apropiere de Limassol. 
 • Pasionatii de golf vor descoperi unul din cele mai interesante terenuri, cu multe surprize; Terenul de golf de la Aphrodite Hills (18 gauri) a fost premiat 3 ani la rand ( 2003, 2004, 2005) ca fiind cel mai bun teren din Europa.
 • Distantele intre statiuni sunt foarte mici: Aeroport Larnaca–centrul orasului 5 km; Larnaca–Limassol 70 km; Larnaca-Nicosia 47 km; Larnaca–Paphos 142 km; Larnaca–Ayia Napa 41 km.
 • Bucataria, se evidentiaza cea greceasca; bucatele caracteristice Ciprului sunt: musaca, souvlaki, halloumi, meze. Bauturile locale pe care vi le recomandam sunt berea Keo, vinul Commandaria (dulce) - unic in lume si o varietate de tuica, din struguri, “Zivania”.

Rezerva acum

 

Ayia Napa