Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Circuit autocar 1 MAI in BULGARIA 2023

   Nisipurile De Aur


Descriere



Program detaliat:

 

Ziua 1. BUCURESTI – VELIKO TARNOVO – CASTELUL RAVADINOVO – SUNNY BEACH (cca. 500 km)

Plecare din Bucuresti la 6.00, de la Academia Militara Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor), spre Veliko Tarnovo. Ajungem in orasul care a fost timp de 600 de ani capitala Bulgariei, supranumita “Capitala Tarilor”. Vom vizita cetatea Tsarevets unde zidurile si turnurile cetatii, ruinele palatului regal si biserica patriarhala ne vor reaminti de vremurile glorioase cand aici era situat centrul economic, religios si cultural al statului medieval bulgar. Drumul nostru continua spre Balcani pe care ii traversam si apoi ne indreptam spre zona de litoral a Bulgariei. Ajungem in apropiere de statiunea Sozopol, in localitatea Ravadinovo unde vom vizita castelul supranumit “in dragoste cu vantul”. Ne asteapta, acolo, un complex in care actorul principal este Castelul, dar in plimabrea noastra pe vastul domeniu vom vedea si lacul cu lebede, crama, piscina, fazani, dar si alte animale din mica gradina zoo. Spre seara, ajungem la cazare in zona Sunny Beach, la la hotel BW Premium Inn/ similar.

 

Ziua 2. NESSEBAR – VARNA – NISIPURILE DE AUR ( cca. 125 km)

Mic dejun. Pornim spre Nessebar, centrul istoric al urbei fiind inscris in patrimoniul UNESCO in anul 1983, o adevarata bijuterie, ce pastreaza peste veacuri dovezi culturale pretioase, datand din perioada greaca, romana si bizantina. Printre cele mai importante obiective din oras se enumera: Biserica Sfanta Sofia, Biserica Iisus Atotputernicul, Biserica Sfantul Stefan, dar si vechiul Amfiteatru. Facem un tur pietonal si apoi avem timp liber pentru masa de pranz sau diverse cumparaturi. Urmeaza oprirea in Varna unde vom vizita Catedrala “Adormirea Maicii Domnului”. Seara cazare in Nisipurile de Aur, la hotel Appolo/ similar.

 

Ziua 3. NISIPURILE DE AUR

Mic dejun. Timp liber in statiune sau excursie optionala la Cetatea Ovech si Orasul Antic Pliska (25 €). Prima vizita o vom face la Cetatea Ovech, care sta de straja deasupra orasului Provadia. Locuita inca din secolul al III-lea, cetatea ne asteapta o priveliste spectaculoasa asupra orasului care ii sta la poale dar si cu vestigiile descoperite acolo, printre care amintim: biserici medieval, porti de intrare, turnuri dar si foste bazine de apa. Cel mai cunoscut obiectiv din cetete il reprezinta podul de 150 metri lungime. (pentru accesul in cetate se va face o deplasare pietonala de aproximativ 500 metri). Continuam spre Pliska si vizitam vestigiile fostei asezari antice, care era considerate a fi chiar mai mare decat Constantinopolul, fiind considerate prima metropola a lumii. Undeva in afara asezarii moderne se gasesc vestigiile descoperite din ceea a fost aici capitala Primului Tarat Bulgar (sec VII – IX). Spre dupa-amiaza retur la cazarea din Nisipurile de Aur.

 

Ziua 4. BALCHIK – CAP KALIAKRA – BUCURESTI ( cca. 400 km)

Mic dejun. Incepem ziua cu vizita la Balchik, al treilea port, ca marime, al Bulgariei, un orasel mic si romantic situat pe coasta Marii Negre, ce combina romantismul strazilor sale abrupte cu frumusetea marii. Aceasta asezare, veche de 2600 de ani, locuita inca din secolul V I.Hr de ionieni, redenumit mai tarziu Dionysopolis, dupa zeul vinului si al sarbatorilor, isi pastreaza si astazi autenticitatea multiculturala, in ciuda afluentei de turisti. Vom vizita Castelul Reginei Maria si Gradina Botanica, obiectivul cel mai interesant din Balchik. A fost construit din dorinta Reginei Maria a Romaniei, in timpul ocupatiei romane a Cadrilaterului. Complexul cuprinde mai multe vile rezidentiale, o capela, construita cu pietre aduse din Creta, o gradina botanica de 35 ha – unica in Europa Centrala si de Est, indeosebi datorita colectiei de cactusi si un palat, al carui parc este o imitatie a faimosului labirint minoic. Timp liber pentru vizitarea imprejurimilor si pauza de pranz. Continuam traseul spre Cap Kaliakra, un spectaculos promontoriu in Marea Neagra, locul unde apele marii de un albastru ireal se intrepatrund cu stancile de culoare rosiatica, intr-un peisaj de o frumusete rara. Vom vizita vestigiile vechii cetati medievale, micul muzeu arheologic si capela inchinata Sfantului Nicolae. Spre seara, sosire in functie de formalitatile vamale, trafic si conditii meteo.

 

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.