Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. [OK]

Cuba

Wählen Sie bitte:
Wählen Sie bitte:

Republica Cuba este situata in nordul Americii Centrale, pe cea mai mare insula din Antile, la confluenta Marii Caraibilor cu Golful Mexic si Oceanul Atlantic. La nord se afla SUA si Bahamas, la vest Mexic, la sud Insulele Cayman si Jamaica, iar la sud-est Haiti. 
Se mandreste cu lanturi muntoase de pana la 2000 m altitudine, campii fertile cultivate cu tutun si cafea,  mare si ocean dar si cu cateva delte si  rezervatii naturale. Are orase vechi de peste 500 de ani, cu centre in stil colonial, dar si orase mari, cu cladiri impozante in mai multe stiluri arhitecturale.
Havanna este patrimoniu UNESCO si capitala Cubei si a provinciilor La Habana si Ciudad de La Habana.
Aici recomandam a se vizita:Gran Teatro de la Habana, Muzeul National de Arte Frumoase, Muzeul Revolutiei , Calle Oficios (Museo del Auto Antiguo, Museo Numismatico, Muzeul Casa de los Arabes), Catedrala San Cristobal (una dintre atractiile principale ale Havanei deoarece aici sunt adapostite ramasitele pamantesti ale lui Cristofor Columb), Vedado (zona comerciala si moderna a orasului cu Plaza de Revolution si memorialul Jose Martini, un turn cu o inaltime de 109 m, din varful caruia se poate admira privelistea intregului oras).
Cienfuegos, fost  oras al piratilor si corsarilor, Pesterile Bellamar dar si Trinidad (patrimoniu UNESCO) - una din cele sapte asezari intemeiate de cuceritorii spanioli sunt puncte de atractie importante pentru turisti.
Staţiunea Varadero este o fâşie de pământ de 20 de km înconjurată de apele calde ale Mării Caraibelor fiind o destinaţie populară pentru toate categoriile de turişti. Spaniolii sunt principalii investitori din zona si se oferă orice, de la all inclusive, la bungalow-uri modeste.
Informatii utile: 
Cetatenii romani au nevoie pentru accesul in Cuba de un pasaport valabil inca 6 luni de la data intrarii, de asigurare medicala si viza. Daca se calatoreste in scop turistic si pasagerii dispun de documentul turistic « Tarjeta del Turista » nu este necesara viza. 
Daca doriti sa calatoriti in interiorul Cubei recomandam inchirierea unui automobil, preturile fiind acceptabile sau taxiurile cu conditia sa solicitati pornirea contorului. 
Moneda este Peso cubanez si Peso convertibil cubanez, iar plata cu carduri bancare nu este des raspandita. 
Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele locale si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.  Fara plata taxelor vamale se pot scoate din tara 2 pachete (25 de trabucuri/ pachet) de trabucuri, care trebuie sa fie dotate cu ambalaj original si timbre de garantie, si stampila autentificata a comerciantului; 2 sticle de bauturi alcoolice, creatii de arte plastice mai putin semnificative, haine, alte obiecte cadou. 

 

Rezerva acum

 

Cuba