Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. [OK]

Santorini

Wählen Sie bitte:
Wählen Sie bitte:

Santorini este una din insulele arhipelagului Ciclade din Marea Egee, fiind adeseori inclusa in Top 10 cele mai frumoase insule din lume.
Satele pitoresti, cu faimoasele case albe lipite de fatadele coastelor pietroase si bisericile cu domuri albastre ofera privelisti extraordinare si apusuri care fac ca aceasta destinatie sa fie cautata de fotografi din toata lumea. Santorinenii sunt cunoscuti ca fiind foarte ospitalieri avand numeroase taverne cu specialitati locale, iar apa marii este limpede cu nuante diferite de albastru si verde.

Doua din cele mai cunoscute plaje, Perissa si Kamari se remarca prin nisipul vulcanic de culoare neagra - o raritate în lume, fiind cu proprietati curative.

Conform legendelor, nascuta dintr-un vulcan, Santorini a facut parte din continentul pierdut Atlantida. Plina de mister si cu o istorie bogata in spate, insula se mandreste cu orasul antic Akrotiri, care in urma excavarii se poate vizita de iubitorii de situri arheologice si nu numai.

Nu trebuie ratat Pyrgos, denumit si “satul alb” acesta fiind un simbol al epocii medievale, reprezentand unul din cele 5 orase fortificate construite de venetieni. Castelele venetiene, muzeele si bisericile bizantine impreuna cu lacul cu apa albastra din mijlocul insulei intregesc peisagistica insulei, oferind de altfel si numeroase modalitati de petrecere a timpului liber.

Cele mai cunoscute, dar si cele mai costisitoare statiuni din Santorini sunt Fira (capitala insulei) si Oia.
Desigur, insula ofera si optiuni pentru bugete mai restranse, unde preturile sunt mult mai accesibile: Kamari, Perissa, Akrotiri, Imerovigli, Thira, Firostefani si Pyrgos Kallistis.

Credem ca Santorini este una dintre destinatile must-see, iar noi va putem impacheta un sejur exact pe gustul dumneavoastra!

Rezerva acum

 

Santorini