Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

JAPONIA MAI APROAPE DE MUNTELE FUJI 2022


Descriere

Destinatie: Japonia

Durata: 1 zi, fara cazare

ITINERAR: TOKYO – MUNTELE FUJI– KYOTO – NARA – OSAKA – MIYAJIMA – HIROSHIMA – TOKYO
Servicii incluse:
• Însoțitor român vorbitor de limba japoneză, bun cunoscător al culturii și tradițiilor locale și ghid japonez pe tot parcursul programului, ghid montan pe munte;
• Transport cu avionul București – Tokyo /Tokyo – București;
• Taxele de aeroport;
• 10 nopți cazare la hoteluri de 3 stele, cu mic dejunuri incluse, plus ultima zi -Ziua 12. TOKYO, plecare- când veți avea camera la dispoziție până la momentul transferului către aeroport);
• 3 mese de prânz (zilele 3,6,7) și cina în ziua a 6-a pentru cei ce merg pe munte ;
• Intrările la toate obiectivele turistice conform programului;
• Abonament JR 7 zile ce include trenurile super expres Shinkansen;
• Autocar pentru transferuri aeroport - hotel in Tokyo/din Tokyo și în zilele 6, 7 și 8 conform programului;
• Croazieră pe râul Sumida în Tokyo;
• Ferry-uri până și din insula Miyajima;
• Transportul bagajelor de la Tokyo la Kyoto, Kyoto la Tokyo (maximum un bagaj de persoană; pentru mai mult de un bagaj se percepe o taxă de aproximativ 20 Euro pentru fiecare bagaj în parte);
• Ghizi locali, inclusiv ghid montan la Muntele Fuji;
Servicii neincluse:
x Alte mese decât cele menționate în program;
x Transportul cu alte mijloace decât cele menționate mai sus ca fiind incluse (Exemple: metroul în Osaka și Tokyo, trenul Yurikamome în Tokyo, tramvaiul/autobuzul în Hiroshima, autobuzul în Nara dacă este cazul,etc.); Cost suplimentar: aproximativ 25-30 Euro/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup;
x Băuturile alcoolice și nealcoolice;
x Cheltuieli de natură personală;
x Bacșișuri pentru însoțitor, ghizi local, șoferi, restaurant, etc. (40 Euro de persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup);
x Taxe de depozitare bagaje în gări;
x Excursiile opționale la Nikko (cost suplimentar: 130 €/persoană ) și Himeji-jo (cost suplimentar : 80 €/persoană)
x Asigurarea medicală și storno;


Program detaliat

Vara în Japonia. Este magică și misterioasă. Tradițiile, vechi de secole prind viață în timpul festivalurilor numite „Matsuri”, iar când țara este învăluită în culori vii și muzică ritmată. Există „Matsuri” în fiecare colțișor al Japoniei, japonezii luând parte cu încântare la jocuri, muzică și dansuri. Este o ocazie să ne bucurăm de costume și haine tradiționale, de mâncare autentică, decorații uluitoare, cu siguranță o experiență de neuitat.

Este singurul anotimp când putem escalada muntele Fuji, considerat sacru din timpuri imemoriale. Vom privi răsăritul de la înălțime, după care, încărcați de energie, ne vom continua drumul. Și poate vom  avea noroc să contemplăm un festival de artificii, unde alături de alți spectatori, mulți îmbrăcați în Yukata, vom aștepta cu înfrigurare  artificiile, „Hanabi”, care vor lumina cerul nopții într-un spectacol strălucitor de flori de foc.

 

ITINERAR: Tokyo  – MUNTELE FUJI– Kyoto – Nara – OSAKA –  Miyajima – Hiroshima – Tokyo

 

 

 

Ziua 1 (miercuri, 20 iulie 2022). BUCURESTI, plecare

 

• Întâlnire la ora 14:15 în Aeroportul ‘Henri Coandă’ cu reprezentatul agentiei și plecare spre  Doha la 17:15 cu QR 222. Sosire în Doha la 17:50 și continuare spre Tokyo la ora 01:55 cu QR 806.

 

 

Ziua 2 (joi, 21 iulie 2022). TOKYO, sosire (transfer cu autocarul)

• Sosim în Aeroportul Narita din Tokyo la  18:35, după care urmează transfer la hotel cu autocarul, check-in și timp de odihnă.

• Cazare în Tokyo la hotel de 3* ( Hotel Sunroute Plaza Shinjuku sau similar), poziționat ideal într-unul din centrele orașului Tokyo, Shinjuku.

• Mese: -

• Transport: transfer privat cu autocarul

 

 

Ziua 3 (vineri, 22 iulie 2022). TOKYO, tur de oraș  (pe jos și folosind transportul în comun)

Exact ce trebuie să știți: Distanța parcursă pe jos în această zi este de 10 - 12 km.

• Începem explorarea Tokyo cu un tur de oraș și intrăm în ritmul locuitorilor și al orașului pentru o zi, într-o experiență de neuitat, în stilul de viață al japonezilor de rând,  în contact direct cu ei. Vizităm:

Ginza, cea mai cunoscută zonă de restaurante și shopping, cu toate marile firme prezente, unde un metru pătrat poate să ajungă și la 500,000 de dolari!

Koukyo Gaien, adică parcul din fața Palatului Imperial, de unde se văd cele două poduri de la intrarea în palat, Nijubashi.

Asakusa, cu templul  Senso-ji, mai cunoscut sub numele de Kannon-sama printre localnici, unul din cele mai vechi și populare temple din Tokyo, cu Nakamise, o zonă comercială din preajma templului, plină de magazine tradiționale cu prăjituri, evantaie, kimonouri, ce redau atmosfera unui Tokyo de odinioară.

Dejun la un restaurant local.

• Plecăm cu vaporașul pe râul Sumida, vom trece pe lângă grădinile Hamarikyu, pe care le putem admira din vapor.

• După masă mergem în Odaiba, cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insulă artificială de unde privim apusul soarelui și Rainbow Bridge ce se reflectă în golful Tokyo (Tokyo Bay), după care ne întoarcem la hotel.

• Seara ne vom plimba prin cartierul Shinjuku, zonă animată de cafenele, baruri, restaurante, magazine și dominată de zgârie nori în partea de vest.

• Cazare în Tokyo la hotel de 3* ( Hotel Sunroute Plaza Shinjuku sau similar)

• Mese: mic dejun la hotel și dejun la un restaurant local

• Transport: public

 

 

Ziua 4 (sâmbătă, 23 iulie 2022). TOKYO – KAMAKURA -  TOKYO

• Plecăm astăzi spre orașul Kamakura (aproximativ o oră, o oră și jumătate, în funcție de trafic), în prima capitală a Japoniei medievale. Kamakura a fost și este încă un centru spiritual în Japoniei. Vom merge la:

• Sanctuarul shintoist  Tsurugaoka Hachimangu , foarte spectaculos și important centru istoric pentru acest oraș. De la povești cu shoguni mergem să vedem o statuie de-a lui Buddha din 1252,

Kamakura Daibutsu, iar mai apoi ne plimbăm pe Komachi-dori spre gara Kamakura și profităm de acest timp liber pentru cumpărături.

• Cazare în Tokyo la hotel de 3* ( Hotel Sunroute Plaza Shinjuku sau similar)

• Mese: mic dejun la hotel

• Transport: public

 

 

Ziua 5 (duminică, 24 iulie 2022). TOKYO, timp liber sau excursie opțională la NIKKO

» Exact ce trebuie să știți:  Pentru a călători mai ușor, bagajele mari vor fi trimise la hotel în Kyoto, prin curier rapid (maximum un bagaj de persoană), unde vor ajunge in data de 26 iulie. Ne vom pregăti câte un bagaj de mână pe care-l vom lua mâine cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru o noapte/ 2 zile.

 

• În această zi puteți alege între a petrece timp liber în Tokyo, pentru a explora acest oraș fascinant pe cont propriu sau

• Pentru doritori, vom organiza o excursie opțională la Nikko (Cost suplimentar 130 €/persoană):

• Nikko este o zonă deosebit de pitorească, cu peisaje splendide: munți, lacuri, cascade, ape termale, maimuțe sălbatice și drumuri montane, cu temple budiste și Shinto înscrise în lista patrimoniului UNESCO. Vizităm:

Templul Tosho-gu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la începutul anilor 1600, cu mausoleul shogunului Tokugawa Ieyasu, fondatorul shogunatului Tokugawa.

Rinno-ji, cel mai important templu budist din Nikko, fondat de călugărul Shodo Shonin, cel care a introdus budismul în Nikko, în secolul VIII.

Podul Shinkyo, situat la intrarea către templele din Nikko, acesta fiind considerat unul din cele mai frumoase poduri din Japonia, construit în 1636 pe locul  unui pod mai vechi.

Templul Shinto Futarasan, tot din secolul VIII.

» Notă: Excursia opțională la Nikko se organizează pentru un grup minim de 4 persoane; include transport public, prânz la un restaurant local, însoțitor român vorbitor de japoneză

• După excursia la Nikko, seara ne întoarcem la Tokyo.

• Mese: mic dejun la hotel

• Transport: public

 

 

Ziua 6 (luni, 25 iulie 2022). TOKYO – muntele FUJI

Exact ce trebuie să știți: Bagajele mari vor fi trimise de la Tokyo la Kyoto, prin curier rapid (maxim un bagaj de persoană). Ne vom pregăti câte un bagaj de mână pe care îl vom lua cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru 1 noapte / 2 zile.

Grupul nostru astăzi se va împărți după prânz. Dimineața vom vizita împreună un sat tradițional de lângă Muntele Fuji. Apoi vom urca împreună cu toții la stația a 5-a, unde ne vom vom despărți de cei mai aventuroși, ce vor urca pe munte. Cei ce aleg sa rămână, vor pleca cu autocarul la un hotel cu ape termale, unde se vor putea relaxa și admira natura splendidă din jur în așteptarea grupului.

Cei care doresc să se avânte într-o expediție pe Muntele Fuji se pregătesc de plecare, cu rucsac, incălţăminte adecvată pentru munte, o lanternă, ochelari de soare, haine potrivite pentru temperaturi mai scăzute sau ocazional ploi. Desigur nu uitaţi apa de băut (ascensiunea pe Fuji poate provoca o deshidratare seriosă) și monedele de 100 de yeni pentru accesul la toaletele instalate pe marginea drumului.

Plecăm cu toții de la hotel la ora 8.00 și pornim spre Muntele Fuji. Pe drum vom opri la Fuji Heritage Center, după care vom merge la satul pitoresc Oshino Hakkai, unde dacă vremea este frumoasă, peisajele cu Muntele Fuji sunt spectaculoase. Apoi continuăm drumul cu autocarul si urcăm pană la stația 5 (în jur de 2300m altitudine). Luăm masa împreună cu toții, după care cei ce nu urcă pleacă cu autocarul la hotel.

Cei ce vor sa urce, se pregătesc pentru escaladare, ascultând explicațiile ghidului montan.

Începem urcuşul, 6 ore de căţărat uşor, până în vârf la staţia a 8-a , unde vom ajunge în jurul orei 18:00. Luăm cina si ne odihnim noaptea la un refugiu (Fujisan Hotel sau similar)

•Cazare (pentru cei care nu vor participa la excursia pe muntele Fuji) lângă lacul Yamanakako,  la hotel de patru stele (Hotel Mount Fuji sau similar)

• Mese: mic dejun la hotel și dejun la un restaurant local, cina pentru cei ce merg pe munte

• Transport: privat, cu autocarul

 

 

Ziua 7 (marți, 26 iulie 2022).  MUNTELE FUJI- KYOTO

• Ora 2:00 Începem urcarea, ne căţărăm 90 de minute;  (Se pot lăsa bagajele la refugiu pentru o plimbare cât mai uşoară si plăcută)

• Ora 04:30 Ajungem in vârf si admirăm răsăritul soarelui , o experienţă de neuitat, unică. Daca este timp, in vârf vom face un tur pe marginea craterului de 90 min, se fac poze, se pot trimite vederi, există chiar si oficiu poştal!

• Ora 07:00 Începem coborârea, o oră de mers pe jos, mergem până la cabana de la staţia a 8-a unde vom avea micul dejun.

• Ora 08:00 După micul dejun, ne luăm lucrurile și începem coborârea de 3 ore până la staţia a 5-a.

• Ora 11:00 Ne întâlnim cu autocarul, care vine să ne preia și mergem la hotel să ne întâlnim cu cei care nu au urcat, după care mergem mai departe până la un complex de ape termale.   

• Ora 12:30 Vom face o baie termală să ne relaxăm, după care vom lua dejunul, și ne vom odihni

• Ora 16:00 Plecăm apoi spre Shizuoka și apoi cu trenul super expres Shinkansen spre Kyoto.

• Cazare în Kyoto la hotel de 3* (My Stays Shijo sau similar).

• Mese: mic dejun la hotel și dejun la un restaurant local

• Transport: privat, cu autocarul 

 

 

Ziua 8 (miercuri, 27 iulie 2022). KYOTO tur de oraș și festivalul GION

• Astăzi explorăm Japonia tradițională în Kyoto, orașul care are 17 obiective înscrise în patrimoniul UNESCO. Vom participa la festivalul Gion, ce datează din secolul 9. Vom admira carele alegorice de pe străzile decorate cu flori, steaguri și iluminate cu lampioane , într-o atmosferă efervescentă, de sărbătoare.

• Vom vizita:

• Palatul Nijo-joUNESCO WH, fostă reședință a shogunului Tokugawa Ieyasu și a urmașilor săi.

• Templul pavilionului de aur Kinkaku-ji UNESCO WH,  actualmente templu ZEN.

• Vizităm Templul Kiyomizu-dera UNESCO WH, templul apei pure cu zona comercială aferentă.

• Seara mergem în cartierul Gion, unde cu noroc pot fi văzute Maiko, ucenicele Gheișelor.

• Cazare în Kyoto la hotel de 3* (My Stays Shijo sau similar).

• Mese: mic dejun la hotel

• Transport: privat, cu autocarul 

 

 

Ziua 9 (joi, 28 iulie 2022). KYOTO – NARA -  KYOTO

• Astăzi plecăm într-un circuit, cu trenul, până la Nara și Kyoto. Luăm trenul până la Nara, unde vizităm:

Templul Todaiji UNESCO WH, cea mai mare clădire de lemn din lume ce adăpostește cel mai mare Buddha de bronz din Japonia, Daibutsu.

 • Parcul Nara, cu peste 1,200 de căprioare, mult mai blânde decât ale noastre, considerate mesagere ale zeilor Shinto.

• La întoarcere oprim pe drum la:

• Sanctuarul shintoist Fushimi Inari Taisha din Kyoto, vestit pentru cele peste 10,000 de porți Torii portocalii, o explozie senzațională de culoare.

• Cazare în Kyoto la hotel de 3* (My Stays Shijo sau similar).

• Mese: mic dejun la hotel

• Transport: public

 

 

Ziua 10 (vineri, 29 iulie 2022). KYOTO – MIYAJIMA – HIROSHIMA – OSAKA

Exact ce trebuie să știți: Bagajele mari vor fi trimise de la Kyoto la Tokyo, prin curier rapid (maxim un bagaj de persoană). Ne vom pregăti câte un bagaj de mână pe care îl vom lua cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru o noapte/2 zile.

• Începem ziua devreme, pentru a explora Hiroshima, un oraș devenit simbol al păcii – luăm trenul expres Shinkansen cu care urmează să parcurgem 305 km în aprox.  1h 40m!–.

• Odată ajunși la Hiroshima, luăm un tren local și apoi ferry-ul spre Insula Miyajima UNESCO WH, unul dintre cele mai frumoase 3 locuri din Japonia.  Vom descoperi aici Sanctuarul shintoist Itsukushima cu faimoasa poartă Torii, care în timpul fluxului dă senzația că plutește pe apă (în renovare până in 2023).

• Ne întoarcem cu ferry-ul la Hiroshima. În ciuda momentului îngrozitor din 1945, Hiroshima este astăzi un oraș vibrant, care emană speranță și transmite un mesaj pașnic tuturor vizitatorilor săi.  Admirăm orașul folosind transportul în comun și vizităm Muzeul și Parcul Memorial al Păcii UNESCO WH, cu “domul bombei atomice, A-Bomb Dome”, locul în care a căzut bomba atomică, actualmente loc de reculegere.

• Luăm tramvaiul până la gara Hiroshima și revenim la Osaka, unde vom  petrece seara în zona Namba, orașul luminilor de neon, plin de restaurante și magazine.

• Cazare în Osaka la hotel 3*(APA Hotel Namba Shinsaibashi sau similar).

• Mese: mic dejun la hotel

• Transport: public

 

 

Ziua 11 (sâmbătă, 30 iulie2022).  OSAKA – TOKYO ,  excursie opțională la castelul Himeji-jo

• Puteți petrece timp liber în Osaka până după amiază, când plecăm la Tokyo, sau puteți alege excursia opțională:

Castelul Himeji-joUNESCO WH sau „Castelul Egretei Albe”, considerat cel mai frumos castel medieval japonez, exprimă perfect spiritul arhitecturii japoneze din epoca de glorie a samurailor. (Cost suplimentar: 80 €/persoană, cu prânz inclus). Pentru detalii click aici.

sau

» Notă: Excursia opțională de mai sus se organizează pentru un grup minim de 4 persoane; inclued transport și însoțitor român vorbitor de limba japoneză. Excursia la Castelul Himeji include în plus: prânz la restaurant local.

• Ne întâlnim la hotel la 17:00 și plecăm către Tokyo.

• Cazare în Tokyo la hotel de 3*( Hotel Sunroute Plaza Shinjuku sau similar).

• Mese: mic dejun la hotel

• Transport: public

 

 

Ziua 12 (duminică, 31 iulie 2022) TOKYO, timp liber - plecare

• Periplul nostru în Țara Soarelui Răsare se încheie în această zi și spunem ”Sayonara!”.

• Vom avea timp liber pentru plimbare și pentru ultimele cumpărături.

• La ora 18:00 avem transfer către Aeroportul NARITA, iar la 22:30 ne îmbarcăm la cursa QR 807 spre Doha. Veți putea folosi camerele pana la ora transferului.

• Mese: mic dejun la hotel

• Transport: transfer privat la aeroport

 

 

Ziua 13 (luni, 1 august 2022). DOHA – BUCUREȘTI

• Sosim la Doha la 04:25 și plecăm mai departe la 08:20 spre București cu QR 221.

• La 13:15 aterizăm pe Aeroportul Henri Coandă din București.

Destinatie: Japonia

Durata: 1 zi, fara cazare

ITINERAR: TOKYO – MUNTELE FUJI– KYOTO – NARA – OSAKA – MIYAJIMA – HIROSHIMA – TOKYO
Servicii incluse:
• Însoțitor român vorbitor de limba japoneză, bun cunoscător al culturii și tradițiilor locale și ghid japonez pe tot parcursul programului, ghid montan pe munte;
• Transport cu avionul București – Tokyo /Tokyo – București;
• Taxele de aeroport;
• 10 nopți cazare la hoteluri de 3 stele, cu mic dejunuri incluse, plus ultima zi -Ziua 12. TOKYO, plecare- când veți avea camera la dispoziție până la momentul transferului către aeroport);
• 3 mese de prânz (zilele 3,6,7) și cina în ziua a 6-a pentru cei ce merg pe munte ;
• Intrările la toate obiectivele turistice conform programului;
• Abonament JR 7 zile ce include trenurile super expres Shinkansen;
• Autocar pentru transferuri aeroport - hotel in Tokyo/din Tokyo și în zilele 6, 7 și 8 conform programului;
• Croazieră pe râul Sumida în Tokyo;
• Ferry-uri până și din insula Miyajima;
• Transportul bagajelor de la Tokyo la Kyoto, Kyoto la Tokyo (maximum un bagaj de persoană; pentru mai mult de un bagaj se percepe o taxă de aproximativ 20 Euro pentru fiecare bagaj în parte);
• Ghizi locali, inclusiv ghid montan la Muntele Fuji;
Servicii neincluse:
x Alte mese decât cele menționate în program;
x Transportul cu alte mijloace decât cele menționate mai sus ca fiind incluse (Exemple: metroul în Osaka și Tokyo, trenul Yurikamome în Tokyo, tramvaiul/autobuzul în Hiroshima, autobuzul în Nara dacă este cazul,etc.); Cost suplimentar: aproximativ 25-30 Euro/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup;
x Băuturile alcoolice și nealcoolice;
x Cheltuieli de natură personală;
x Bacșișuri pentru însoțitor, ghizi local, șoferi, restaurant, etc. (40 Euro de persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup);
x Taxe de depozitare bagaje în gări;
x Excursiile opționale la Nikko (cost suplimentar: 130 €/persoană ) și Himeji-jo (cost suplimentar : 80 €/persoană)
x Asigurarea medicală și storno;


Program detaliat

Vara în Japonia. Este magică și misterioasă. Tradițiile, vechi de secole prind viață în timpul festivalurilor numite „Matsuri”, iar când țara este învăluită în culori vii și muzică ritmată. Există „Matsuri” în fiecare colțișor al Japoniei, japonezii luând parte cu încântare la jocuri, muzică și dansuri. Este o ocazie să ne bucurăm de costume și haine tradiționale, de mâncare autentică, decorații uluitoare, cu siguranță o experiență de neuitat.

Este singurul anotimp când putem escalada muntele Fuji, considerat sacru din timpuri imemoriale. Vom privi răsăritul de la înălțime, după care, încărcați de energie, ne vom continua drumul. Și poate vom  avea noroc să contemplăm un festival de artificii, unde alături de alți spectatori, mulți îmbrăcați în Yukata, vom aștepta cu înfrigurare  artificiile, „Hanabi”, care vor lumina cerul nopții într-un spectacol strălucitor de flori de foc.

 

ITINERAR: Tokyo  – MUNTELE FUJI– Kyoto – Nara – OSAKA –  Miyajima – Hiroshima – Tokyo

 

 

 

Ziua 1 (miercuri, 20 iulie 2022). BUCURESTI, plecare

 

• Întâlnire la ora 14:15 în Aeroportul ‘Henri Coandă’ cu reprezentatul agentiei și plecare spre  Doha la 17:15 cu QR 222. Sosire în Doha la 17:50 și continuare spre Tokyo la ora 01:55 cu QR 806.

 

 

Ziua 2 (joi, 21 iulie 2022). TOKYO, sosire (transfer cu autocarul)

• Sosim în Aeroportul Narita din Tokyo la  18:35, după care urmează transfer la hotel cu autocarul, check-in și timp de odihnă.

• Cazare în Tokyo la hotel de 3* ( Hotel Sunroute Plaza Shinjuku sau similar), poziționat ideal într-unul din centrele orașului Tokyo, Shinjuku.

• Mese: -

• Transport: transfer privat cu autocarul

 

 

Ziua 3 (vineri, 22 iulie 2022). TOKYO, tur de oraș  (pe jos și folosind transportul în comun)

Exact ce trebuie să știți: Distanța parcursă pe jos în această zi este de 10 - 12 km.

• Începem explorarea Tokyo cu un tur de oraș și intrăm în ritmul locuitorilor și al orașului pentru o zi, într-o experiență de neuitat, în stilul de viață al japonezilor de rând,  în contact direct cu ei. Vizităm:

Ginza, cea mai cunoscută zonă de restaurante și shopping, cu toate marile firme prezente, unde un metru pătrat poate să ajungă și la 500,000 de dolari!

Koukyo Gaien, adică parcul din fața Palatului Imperial, de unde se văd cele două poduri de la intrarea în palat, Nijubashi.

Asakusa, cu templul  Senso-ji, mai cunoscut sub numele de Kannon-sama printre localnici, unul din cele mai vechi și populare temple din Tokyo, cu Nakamise, o zonă comercială din preajma templului, plină de magazine tradiționale cu prăjituri, evantaie, kimonouri, ce redau atmosfera unui Tokyo de odinioară.

Dejun la un restaurant local.

• Plecăm cu vaporașul pe râul Sumida, vom trece pe lângă grădinile Hamarikyu, pe care le putem admira din vapor.

• După masă mergem în Odaiba, cea mai nouă zonă din Tokyo, construită pe o insulă artificială de unde privim apusul soarelui și Rainbow Bridge ce se reflectă în golful Tokyo (Tokyo Bay), după care ne întoarcem la hotel.

• Seara ne vom plimba prin cartierul Shinjuku, zonă animată de cafenele, baruri, restaurante, magazine și dominată de zgârie nori în partea de vest.

• Cazare în Tokyo la hotel de 3* ( Hotel Sunroute Plaza Shinjuku sau similar)

• Mese: mic dejun la hotel și dejun la un restaurant local

• Transport: public

 

 

Ziua 4 (sâmbătă, 23 iulie 2022). TOKYO – KAMAKURA -  TOKYO

• Plecăm astăzi spre orașul Kamakura (aproximativ o oră, o oră și jumătate, în funcție de trafic), în prima capitală a Japoniei medievale. Kamakura a fost și este încă un centru spiritual în Japoniei. Vom merge la:

• Sanctuarul shintoist  Tsurugaoka Hachimangu , foarte spectaculos și important centru istoric pentru acest oraș. De la povești cu shoguni mergem să vedem o statuie de-a lui Buddha din 1252,

Kamakura Daibutsu, iar mai apoi ne plimbăm pe Komachi-dori spre gara Kamakura și profităm de acest timp liber pentru cumpărături.

• Cazare în Tokyo la hotel de 3* ( Hotel Sunroute Plaza Shinjuku sau similar)

• Mese: mic dejun la hotel

• Transport: public

 

 

Ziua 5 (duminică, 24 iulie 2022). TOKYO, timp liber sau excursie opțională la NIKKO

» Exact ce trebuie să știți:  Pentru a călători mai ușor, bagajele mari vor fi trimise la hotel în Kyoto, prin curier rapid (maximum un bagaj de persoană), unde vor ajunge in data de 26 iulie. Ne vom pregăti câte un bagaj de mână pe care-l vom lua mâine cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru o noapte/ 2 zile.

 

• În această zi puteți alege între a petrece timp liber în Tokyo, pentru a explora acest oraș fascinant pe cont propriu sau

• Pentru doritori, vom organiza o excursie opțională la Nikko (Cost suplimentar 130 €/persoană):

• Nikko este o zonă deosebit de pitorească, cu peisaje splendide: munți, lacuri, cascade, ape termale, maimuțe sălbatice și drumuri montane, cu temple budiste și Shinto înscrise în lista patrimoniului UNESCO. Vizităm:

Templul Tosho-gu, templul shinto cel mai extravagant decorat al Japoniei, construit la începutul anilor 1600, cu mausoleul shogunului Tokugawa Ieyasu, fondatorul shogunatului Tokugawa.

Rinno-ji, cel mai important templu budist din Nikko, fondat de călugărul Shodo Shonin, cel care a introdus budismul în Nikko, în secolul VIII.

Podul Shinkyo, situat la intrarea către templele din Nikko, acesta fiind considerat unul din cele mai frumoase poduri din Japonia, construit în 1636 pe locul  unui pod mai vechi.

Templul Shinto Futarasan, tot din secolul VIII.

» Notă: Excursia opțională la Nikko se organizează pentru un grup minim de 4 persoane; include transport public, prânz la un restaurant local, însoțitor român vorbitor de japoneză

• După excursia la Nikko, seara ne întoarcem la Tokyo.

• Mese: mic dejun la hotel

• Transport: public

 

 

Ziua 6 (luni, 25 iulie 2022). TOKYO – muntele FUJI

Exact ce trebuie să știți: Bagajele mari vor fi trimise de la Tokyo la Kyoto, prin curier rapid (maxim un bagaj de persoană). Ne vom pregăti câte un bagaj de mână pe care îl vom lua cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru 1 noapte / 2 zile.

Grupul nostru astăzi se va împărți după prânz. Dimineața vom vizita împreună un sat tradițional de lângă Muntele Fuji. Apoi vom urca împreună cu toții la stația a 5-a, unde ne vom vom despărți de cei mai aventuroși, ce vor urca pe munte. Cei ce aleg sa rămână, vor pleca cu autocarul la un hotel cu ape termale, unde se vor putea relaxa și admira natura splendidă din jur în așteptarea grupului.

Cei care doresc să se avânte într-o expediție pe Muntele Fuji se pregătesc de plecare, cu rucsac, incălţăminte adecvată pentru munte, o lanternă, ochelari de soare, haine potrivite pentru temperaturi mai scăzute sau ocazional ploi. Desigur nu uitaţi apa de băut (ascensiunea pe Fuji poate provoca o deshidratare seriosă) și monedele de 100 de yeni pentru accesul la toaletele instalate pe marginea drumului.

Plecăm cu toții de la hotel la ora 8.00 și pornim spre Muntele Fuji. Pe drum vom opri la Fuji Heritage Center, după care vom merge la satul pitoresc Oshino Hakkai, unde dacă vremea este frumoasă, peisajele cu Muntele Fuji sunt spectaculoase. Apoi continuăm drumul cu autocarul si urcăm pană la stația 5 (în jur de 2300m altitudine). Luăm masa împreună cu toții, după care cei ce nu urcă pleacă cu autocarul la hotel.

Cei ce vor sa urce, se pregătesc pentru escaladare, ascultând explicațiile ghidului montan.

Începem urcuşul, 6 ore de căţărat uşor, până în vârf la staţia a 8-a , unde vom ajunge în jurul orei 18:00. Luăm cina si ne odihnim noaptea la un refugiu (Fujisan Hotel sau similar)

•Cazare (pentru cei care nu vor participa la excursia pe muntele Fuji) lângă lacul Yamanakako,  la hotel de patru stele (Hotel Mount Fuji sau similar)

• Mese: mic dejun la hotel și dejun la un restaurant local, cina pentru cei ce merg pe munte

• Transport: privat, cu autocarul

 

 

Ziua 7 (marți, 26 iulie 2022).  MUNTELE FUJI- KYOTO

• Ora 2:00 Începem urcarea, ne căţărăm 90 de minute;  (Se pot lăsa bagajele la refugiu pentru o plimbare cât mai uşoară si plăcută)

• Ora 04:30 Ajungem in vârf si admirăm răsăritul soarelui , o experienţă de neuitat, unică. Daca este timp, in vârf vom face un tur pe marginea craterului de 90 min, se fac poze, se pot trimite vederi, există chiar si oficiu poştal!

• Ora 07:00 Începem coborârea, o oră de mers pe jos, mergem până la cabana de la staţia a 8-a unde vom avea micul dejun.

• Ora 08:00 După micul dejun, ne luăm lucrurile și începem coborârea de 3 ore până la staţia a 5-a.

• Ora 11:00 Ne întâlnim cu autocarul, care vine să ne preia și mergem la hotel să ne întâlnim cu cei care nu au urcat, după care mergem mai departe până la un complex de ape termale.   

• Ora 12:30 Vom face o baie termală să ne relaxăm, după care vom lua dejunul, și ne vom odihni

• Ora 16:00 Plecăm apoi spre Shizuoka și apoi cu trenul super expres Shinkansen spre Kyoto.

• Cazare în Kyoto la hotel de 3* (My Stays Shijo sau similar).

• Mese: mic dejun la hotel și dejun la un restaurant local

• Transport: privat, cu autocarul 

 

 

Ziua 8 (miercuri, 27 iulie 2022). KYOTO tur de oraș și festivalul GION

• Astăzi explorăm Japonia tradițională în Kyoto, orașul care are 17 obiective înscrise în patrimoniul UNESCO. Vom participa la festivalul Gion, ce datează din secolul 9. Vom admira carele alegorice de pe străzile decorate cu flori, steaguri și iluminate cu lampioane , într-o atmosferă efervescentă, de sărbătoare.

• Vom vizita:

• Palatul Nijo-joUNESCO WH, fostă reședință a shogunului Tokugawa Ieyasu și a urmașilor săi.

• Templul pavilionului de aur Kinkaku-ji UNESCO WH,  actualmente templu ZEN.

• Vizităm Templul Kiyomizu-dera UNESCO WH, templul apei pure cu zona comercială aferentă.

• Seara mergem în cartierul Gion, unde cu noroc pot fi văzute Maiko, ucenicele Gheișelor.

• Cazare în Kyoto la hotel de 3* (My Stays Shijo sau similar).

• Mese: mic dejun la hotel

• Transport: privat, cu autocarul 

 

 

Ziua 9 (joi, 28 iulie 2022). KYOTO – NARA -  KYOTO

• Astăzi plecăm într-un circuit, cu trenul, până la Nara și Kyoto. Luăm trenul până la Nara, unde vizităm:

Templul Todaiji UNESCO WH, cea mai mare clădire de lemn din lume ce adăpostește cel mai mare Buddha de bronz din Japonia, Daibutsu.

 • Parcul Nara, cu peste 1,200 de căprioare, mult mai blânde decât ale noastre, considerate mesagere ale zeilor Shinto.

• La întoarcere oprim pe drum la:

• Sanctuarul shintoist Fushimi Inari Taisha din Kyoto, vestit pentru cele peste 10,000 de porți Torii portocalii, o explozie senzațională de culoare.

• Cazare în Kyoto la hotel de 3* (My Stays Shijo sau similar).

• Mese: mic dejun la hotel

• Transport: public

 

 

Ziua 10 (vineri, 29 iulie 2022). KYOTO – MIYAJIMA – HIROSHIMA – OSAKA

Exact ce trebuie să știți: Bagajele mari vor fi trimise de la Kyoto la Tokyo, prin curier rapid (maxim un bagaj de persoană). Ne vom pregăti câte un bagaj de mână pe care îl vom lua cu noi, doar cu lucrurile necesare pentru o noapte/2 zile.

• Începem ziua devreme, pentru a explora Hiroshima, un oraș devenit simbol al păcii – luăm trenul expres Shinkansen cu care urmează să parcurgem 305 km în aprox.  1h 40m!–.

• Odată ajunși la Hiroshima, luăm un tren local și apoi ferry-ul spre Insula Miyajima UNESCO WH, unul dintre cele mai frumoase 3 locuri din Japonia.  Vom descoperi aici Sanctuarul shintoist Itsukushima cu faimoasa poartă Torii, care în timpul fluxului dă senzația că plutește pe apă (în renovare până in 2023).

• Ne întoarcem cu ferry-ul la Hiroshima. În ciuda momentului îngrozitor din 1945, Hiroshima este astăzi un oraș vibrant, care emană speranță și transmite un mesaj pașnic tuturor vizitatorilor săi.  Admirăm orașul folosind transportul în comun și vizităm Muzeul și Parcul Memorial al Păcii UNESCO WH, cu “domul bombei atomice, A-Bomb Dome”, locul în care a căzut bomba atomică, actualmente loc de reculegere.

• Luăm tramvaiul până la gara Hiroshima și revenim la Osaka, unde vom  petrece seara în zona Namba, orașul luminilor de neon, plin de restaurante și magazine.

• Cazare în Osaka la hotel 3*(APA Hotel Namba Shinsaibashi sau similar).

• Mese: mic dejun la hotel

• Transport: public

 

 

Ziua 11 (sâmbătă, 30 iulie2022).  OSAKA – TOKYO ,  excursie opțională la castelul Himeji-jo

• Puteți petrece timp liber în Osaka până după amiază, când plecăm la Tokyo, sau puteți alege excursia opțională:

Castelul Himeji-joUNESCO WH sau „Castelul Egretei Albe”, considerat cel mai frumos castel medieval japonez, exprimă perfect spiritul arhitecturii japoneze din epoca de glorie a samurailor. (Cost suplimentar: 80 €/persoană, cu prânz inclus). Pentru detalii click aici.

sau

» Notă: Excursia opțională de mai sus se organizează pentru un grup minim de 4 persoane; inclued transport și însoțitor român vorbitor de limba japoneză. Excursia la Castelul Himeji include în plus: prânz la restaurant local.

• Ne întâlnim la hotel la 17:00 și plecăm către Tokyo.

• Cazare în Tokyo la hotel de 3*( Hotel Sunroute Plaza Shinjuku sau similar).

• Mese: mic dejun la hotel

• Transport: public

 

 

Ziua 12 (duminică, 31 iulie 2022) TOKYO, timp liber - plecare

• Periplul nostru în Țara Soarelui Răsare se încheie în această zi și spunem ”Sayonara!”.

• Vom avea timp liber pentru plimbare și pentru ultimele cumpărături.

• La ora 18:00 avem transfer către Aeroportul NARITA, iar la 22:30 ne îmbarcăm la cursa QR 807 spre Doha. Veți putea folosi camerele pana la ora transferului.

• Mese: mic dejun la hotel

• Transport: transfer privat la aeroport

 

 

Ziua 13 (luni, 1 august 2022). DOHA – BUCUREȘTI

• Sosim la Doha la 04:25 și plecăm mai departe la 08:20 spre București cu QR 221.

• La 13:15 aterizăm pe Aeroportul Henri Coandă din București.